Erzsébet királyné/Sisi
 

A királyné

 
A királyi család képekben
 

Sisi

Biográfiák
 
Magyarok a királyné szolgálatában
 
Életrajzi linkek
 

 
Utazásai
Utazásai : Gödöllő

Gödöllő

  2006.08.06. 15:35

Királyi kastély - hajdani Grassalkovich-kastély


Erzsébetnek jelentős szerepe volt az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés előkészítésében, amelyet követően indult Magyarország gazdasági fejlődésnek. A Kárpát-medence magyar városainak központjai, az épületek, a terek, a vasútvonalak máig őrzik ezt a gazdag korszakot. I. Ferenc Józsefet még ez évben magyar királlyá koronázták, és Erzsébet régi vágyához híven magyar királyné lett.

 

A nemzet szeretete, imádata leírhatatlan volt. Koronázási ajándékként kapta meg tőlünk a gödöllői kastélyt, ahol végre nyugalomra lelt. Szülőhelyén és a bécsi Burgon kívül itt töltötte el a legtöbb időt, összesen hat évet.

 

A kastély parkjának évszázados fái sokat mesélhetnének a magányos sétákról, a lovaglásokról és a délceg Andrássy Gyula grófról, a kiegyezés egyik legnagyobb politikusáról. Ők ketten sokat voltak együtt, kölcsönösen tisztelték, becsülték egymást.

 

Gödöllőn kezdett el intenzíven lovagolni. Sokat és rendszeresen. Korának egyik legjobb hölgylovasaként tartják számon, ami féloldalt ülve a nyeregben nem akármilyen teljesítmény volt.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sisiweb logókép

 
Sisiweb
 
Facebook csoport

 
Így él emlékezetünkben
 
Káli-Rozmis Barbara FB oldala - A Császárné Emléke Munkaközösség

 
Erzsébet-kultusz napjainkban
 
Szabó Dóra Sisi szerepben

 
Fotók
 
Madame Rénarde

 
Kapcsolódó linkek
 
Kapcsolódó videók