Erzsébet királyné/Sisi
 

A királyné

 
A királyi család képekben
 

Sisi

Biográfiák
 
Magyarok a királyné szolgálatában
 
Életrajzi linkek
 

 
Magamról - a szerkesztő
Magamról - a szerkesztő : Magamról - Sisi és én

Magamról - Sisi és én

~ sisiweb ~  2010.04.05. 15:37

 

"Aki szent volt földi életbe',
S szivében egy nemzet búját hordta,
Nem merülhet el az örök éjbe,
Emléke egy egész nemzet gondja!

(...)

Nem haltál meg! Nézd im szobrok állnak,
Itt is, ott is, varázsszóra kelve,
Képmásoddal, utánozni bátrak,
S tanítanak örök szeretetre!
"

 

/Erdélyi Zoltán: Nem haltál meg! - részlet/


 

Minden a Sissi-trilógiával kezdődött...

Kislányként láttam először az Ernst Marischka által rendezett, Romy Schneider főszereplésével alakított "Sissi filmeket" és azonnal rabul ejtett. Kezdetben még csak Romy bája, a nagy habos ruhák, gyönyörű frizurák és a romantikus történet  fogott meg, gyűjtöttem mindent, ami megjelent az újságokban a színésznőről és a filmről. Sajnos én is abba a hibába estem, hogy Sisit Romy Schneiderrel azonosítottam.
Kb. 13 éves voltam, mikor egy órán az iskolában szóba került a Sissi trilógia, és az akkori osztályfőnököm határozottan kijelentette, hogy nem szereti ezt a filmet, mert egy cukormázas, szirupos történet, az igazi Erzsébet királyné nem volt ennyire törékeny.
Ez a mondat nagyon elgondolkodtatott, mert előtte csak ódákat hallottam zengedezni erről a filmről és érdekelni kezdett, hogy akkor milyen lehetett az igazi Erzsébet?
Sajnos akkoriban nem sok lehetőségem volt az élete után kutatni, egy-egy véletlenül kezembe került könyvbe olvastam csak bele, így a rajongás egy időre abbamaradt.
Pár évvel később, mikor itthon is lett internetünk és egy oldalon „véletlenül” belebotlottam Sisibe, tudtam, hogy eljött az idő, hogy komolyabban is foglalkozzam vele. A neten korlátlan mennyiségű információ állt rendelkezésemre, alig győztem olvasni és beszippantani az újdonságokat. Hamar elhatároztam, hogy nekiállok és készítek egy saját weboldalt, mert ha van olyan téma, ami igazán érdekel és kitartóan tudok foglalkozni vele, akkor ez az.  Így született meg ez a weboldal.
Képeket és információkat kerestem, így bukkantam rá a Sissi császárné a színházban fórumra. Pár napig olvasgattam a hozzászólásokat és mikor rájöttem, hogy milyen aktív ez a fórum és a tagok mennyire komolyan foglalkoznak a témával, én is csatlakoztam. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás.

2007-ben jártam először Gödöllőn egy nagyon kedves barátnőmmel és már akkor elvarázsolt a kastély és az ottani hangulat. Tudtam, hogy ide még vissza fogok térni.
Eltelt két év és 2009-ben a fórumos csapat Gödöllőre, a Koronázási Hétvégére szervezte az éves nagy találkozóját. Én is csatlakoztam és ekkor találkoztam először személyesen a csapat tagjaival. Csodálatos napot töltöttünk el együtt és néhányukkal szoros barátságba is kerültem. Évekig együtt jártunk Gödöllőre és részt vettünk a fontosabb rendezvényeken, mint pl. a Koronázási hétvége, Ibolya-nap, koszorúzás az Erzsébet-parkban, Karácsony a kastélyban…stb.
Néhány év elteltével a fórum átalakult. Voltak, akik távoztak, mások pedig csatlakoztak.
2012-től Erzsébet Királyné Fórum néven szerepel. (pl. a Facebook-on).

A kastély 2007-ben rendezte meg az „Erzsébet királyné hasonmásversenyt”, melyet Szabó Dóra, a Budapesti Operettszínház művésze nyert. Dóra azóta is kiválóan és lelkesen személyesíti meg Erzsébetet és az elmúlt évek alatt sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítanunk vele. Igyekszünk minél többször ott lenni, mikor „Sisi bőrébe bújik”.

2017 decemberében létrehoztam a weboldalhoz tartozó saját, zárt Facebook csoportomat "Sisiweb" néven, majd 2019 nyarán én is kiléptem a régi csapatból.
A weboldal komolyabb hangvételű, és igyekszem minden témában tárgyilagos lenni, a csoportban egyaránt előfordulnak komoly és könnyedebb témák is.

Célom, hogy ez az oldal és a facebook-os csoport egyaránt foglalkozzon Sisi korával, életével és a vele kapcsolatos jelenkori eseményekkel.

Amikor időm és energiám engedi, igyekszem a weboldalt újdonságokkal bővíteni.
 

 Várok szeretettel minden érdeklődőt a weboldalamra és a Facebook csoportba!

 

 Nagy Anita (Ancsi)
 szerkesztő
(sisipossi@gmail.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sisiweb logókép

 
Sisiweb
 
Facebook csoport

 
Így él emlékezetünkben
 
Káli-Rozmis Barbara FB oldala - A Császárné Emléke Munkaközösség

 
Erzsébet-kultusz napjainkban
 
Szabó Dóra Sisi szerepben

 
Fotók
 
Madame Rénarde

 
Kapcsolódó linkek
 
Kapcsolódó videók