Erzsébet királyné - Sisi
Erzsébet királyné/Sisi
 
Sisiweb logókép

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Koronázási ruhában
 
A királyi család képekben
 
Biográfiák
 
Magyarok a királyné szolgálatában
 
Életrajzi linkek
 
 
Könyvajánló
Könyvajánló : Martha Schad

Martha Schad

- a szerk. -  2015.11.15. 15:28

 

Erzsébet királyné és leányaiZsófia, Gizella és Mária Valéria főhercegnőket, Erzsébet királyné és Ferenc József császár leányait ez idáig nem emlegették olyan gyakran, mint Rudolf trónörököst, akinek az élete oly korai és tragikus véget ért 1889-ben, Mayerlingben.

A szerző levelek, naplók, festmények és fényképek alapján mutatja be a császári pár lányainak életútját, valamint utódaikat, egészen napjainkig.

 


A szerkesztő gondolatai:

Végre egy könyv, amiben Gizella hercegnőről is részletesen írnak!
Mária Valériát, az "egyetlenkét", szinte mindenhol említik, ahol Erzsébet királyné szóba kerül, főleg, ha magyar írókról van szó. A "magyar királylányt" az egekig magasztalják. Rudolf koronaherceg élete, de leginkább halálának körülményei szintén sokakat foglalkoztattak már. Gizálláról viszont ezidáig alig találhattunk valamit. A császári pár legidősebb lánya (Zsófia halála után) fiatalon, 16 évesen ment férjhez. Házassága boldog volt, sem tragédiák, sem botrányok nem árnyékolták be életüket, így a történészek megfeledkeztek róla. Pedig megérdemelte volna, hogy ő is a figyelem középpontjába kerüljön. Kedves, szimpatikus, intelligens, céltudatos, családcentrikus nőt ismerhetünk meg személyében. Vajon hogy élte meg, hogy édesanyja gyermekkorában lemondott neveléséről és Zsófia főhercegnőre bízta? Mit érzett akkor, mikor Valéria megkapta mindazt, ami neki is járt volna? Hogyan hatott mindez a későbbi életére, anyjával való viszonyára? Minderre választ kapunk Martha Schad könyvéből.

Még nincs hozzászólás.
 
Így él emlékezetünkben
 
Sisiweb
 
Facebook csoport

 
Erzsébet-kultusz napjainkban
 
Facebook oldalunk

Erzsébet Királyné Fórum

 
Fotók
 
Szabó Dóra Facebook oldala

Szabó Dóra a 2007-es Erzsébet királyné hasonmásverseny győztese

 
...
 
Kapcsolódó linkek
 
Madame Rénarde

Madame Rénarde ruhaszalonja

 
Kapcsolódó videók