Erzsébet királyné - Sisi
Erzsébet királyné/Sisi
 
Sisiweb logókép

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Koronázási ruhában
 
A királyi család képekben
 
Biográfiák
 
Magyarok a királyné szolgálatában
 
Életrajzi linkek
 
 
Magamról - a szerkesztő
Magamról - a szerkesztő : Magamról - Sisi és én

Magamról - Sisi és én

~ sisiweb ~  2010.04.05. 15:37

 

 

"Aki szent volt földi életbe',
S szivében egy nemzet búját hordta,
Nem merülhet el az örök éjbe,
Emléke egy egész nemzet gondja!

(...)

Nem haltál meg! Nézd im szobrok állnak,
Itt is, ott is, varázsszóra kelve,
Képmásoddal, utánozni bátrak,
S tanítanak örök szeretetre!
"

 

/Erdélyi Zoltán: Nem haltál meg! - részlet/


 

Minden a Sissi-trilógiával kezdődött...

Kislányként láttam először az Ernst Marischka által rendezett, Romy Schneider főszereplésével alakított Sisi filmeket és azonnal rabul ejtett. Kezdetben még csak Romy bája, a nagy habos ruhák, gyönyörű frizurák és a romantikus történet  fogott meg, gyűjtöttem mindent, ami megjelent az újságokban a színésznőről és a filmről. Sajnos én is abba a hibába estem, hogy Sisit Romy Schneiderrel azonosítottam.
Kb. 13 éves voltam, mikor egy órán az iskolában szóba került a Sissi trilógia és az akkori osztályfőnököm határozottan kijelentette, hogy nem szereti ezt a filmet, mert egy cukormázas, szirupos történet, az igazi Erzsébet királyné nem volt ennyire törékeny.
Ez a mondat nagyon elgondolkodtatott, mert előtte csak ódákat hallottam zengedezni erről a filmről és érdekelni kezdett, hogy akkor milyen lehetett az igazi Erzsébet?
Sajnos akkoriban nem sok lehetőségem volt az élete után kutatni, egy-egy véletlenül kezembe került könyvbe olvastam csak bele, így a rajongás egy időre abbamaradt.
Pár évvel később, mikor itthon is lett internetünk és egy oldalon „véletlenül” belebotlottam Sisibe, tudtam, hogy eljött az idő, hogy komolyabban is foglalkozzam vele. A neten korlátlan mennyiségű információ állt rendelkezésemre, alig győztem olvasni és beszippantani az újdonságokat. Hamar elhatároztam, hogy nekiállok és készítek egy saját weboldalt, mert ha van olyan téma, ami igazán érdekel és kitartóan tudok foglalkozni vele, akkor ez az.  Így született meg ez a weboldal.
Képeket és információkat kerestem, így bukkantam rá a Sissi császárné a színházban fórumra. Pár napig olvasgattam a hozzászólásokat és mikor rájöttem, hogy milyen aktív ez a fórum és a tagok mennyire komolyan foglalkoznak a témával, én is csatlakoztam. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás.

2007-ben jártam először Gödöllőn egy nagyon kedves barátnőmmel és már akkor elvarázsolt a kastély és az ottani hangulat. Tudtam, hogy ide még vissza fogok térni.
Eltelt két év és 2009-ben a fórumos csapat Gödöllőre, a Koronázási Hétvégére szervezte az éves nagy találkozóját. Én is csatlakoztam és ekkor találkoztam először személyesen a csapat tagjaival. Csodálatos napot töltöttünk el együtt és azóta néhányukkal szoros barátságba is kerültem. Most már évente többször is ellátogatunk Gödöllőre és részt veszünk a fontosabb rendezvényeken, mint pl. a Koronázási hétvége, Ibolya-nap, koszorúzás az Erzsébet-parkban, Karácsony a kastélyban…stb.
Az elmúlt évek alatt a fórum némileg átalakult. Néhányan távoztak, mások pedig csatlakoztak hozzánk.
2012-től Erzsébet Királyné Fórum néven lehet megtalálni bennünket (pl. a Facebook-on).

A kastély 2007-ben rendezte meg az „Erzsébet királyné hasonmásversenyt”, melyet Szabó Dóra, a Budapesti Operettszínház művésze nyert. Dóra azóta is kiválóan és lelkesen személyesíti meg Erzsébetet és az elmúlt évek alatt sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítanunk vele. Igyekszünk minél többször ott lenni, mikor „Sisi bőrébe bújik”.
A kastély dolgozói közül is van, akit jobban megismertünk, így első kézből értesülünk minden újdonságról.

Szerencsére ma már magyarul is rengeteg könyv kapható Erzsébet királynéról, bárki könnyen gyarapítani tudja tudását a témában, de nagy örömmel tölt el, hogy rátaláltam erre a lelkes csapatra, mert közösen kutatni, élményeket megosztani mindig izgalmasabb, és hogy közben még barátokat is szereztem, ez igazi ajándék!

Célom, hogy ez az oldal egyaránt foglalkozzon Sisi korával, életével és a vele kapcsolatos jelenkori eseményekkel.
Amikor időm és energiám engedi, igyekszem újdonságokkal bővíteni.

 

 Várok szeretettel minden érdeklődőt a weboldalamra!

 

 Nagy Anita (Ancsi)
 szerkesztő
(sisipossi@gmail.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Így él emlékezetünkben
 
Sisiweb
 
Facebook csoport

 
Erzsébet-kultusz napjainkban
 
Facebook oldalunk

Erzsébet Királyné Fórum

 
Fotók
 
Szabó Dóra Facebook oldala

Szabó Dóra a 2007-es Erzsébet királyné hasonmásverseny győztese

 
...
 
Kapcsolódó linkek
 
Madame Rénarde

Madame Rénarde ruhaszalonja

 
Kapcsolódó videók